Strakaté palacinky

Autor: Michaela Gibalová | 24.3.2011 o 10:33 | (upravené 24.3.2011 o 10:59) Karma článku: 7,78 | Prečítané:  1774x

Záludnosťou bezlepkových jedál je ich častá rozpadavosť...proste tam nemá čo držať pokope, lebo tam nesmie byť "lepidlo" - škrob, lepok. Moja bezlepkáčka miluje palacinky... a tie sa zvyknú trhať aj lepkové. Takže po desiatkach pokusov a omylov, keď aj náš pes prestal slintať, keď cíti vôňu palaciniek, lebo fungoval ako odpadkový kôš na nevydarené kusy, som našla ten správny recepís. Palacinky podľa tohto recepísu sú jemné, podaria sa aj tenké a hlavne... nemusí ich jesť pes...Zvykneme robiť "naše" palacinky, ktorých zvláštnosťou je to, že sa do cesta pridá nastrúhaná čokoláda, proste sú to straciatella palacinky, po slovensky strakaté.

 

Urobím úplne klasické cesto na palacinky... pol litra mlieka, jedno celé vajce a múka. Používam buď Schär Mix B múku na cestoviny, alebo promix uni, alebo kľudne aj chlebovú múku. Podľa mojich skúseností je najlepšia práve múka na cestoviny. Cesto by malo byť trochu hustejšie ako klasické lepkové cesto. Finta "fň" je v tom, že do už hotového cesta pridám ešte jedno celé vajce a rozmiešam. Keď chcete klasiku, z tohto cesta sa vám podaria naozaj jemné a tenké a hlavne nerozpadajúce sa palacinky. Ak chcete strakaté, nastrújate do cesta bezlepkovú horkú alebo varovú čokoládu. Zaručujem vám, že sa palacinky neprilepia na panvicu, čokoláda v ceste sa neroztečie a palacinky budú krásne strakaté a sladké. A hlavne, nerozpadajúce sa bezlepkové...

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Čo sa deje v hokeji? Je to divadlo, vinníkmi sme všetci, tvrdí Graňák

Zlá skúsenosť s Cígerom a Švehlom mohla odradiť hráčov z NHL od štartu na majstrovstvách sveta, hovorí skúsený obranca.

KULTÚRA

Iva Bittová: Nemôžem si dovoliť strácať čas a báť sa

Česká speváčka žije v USA. Koncertuje u nás so skupinou Čikori.

TECH

Vedci sú na stope tajomstvu DNA

Vďaka úžasnému technologickému vývoju vznikajú nové vedné odbory.


Už ste čítali?